Óbudai Judo Club

A Magyar Judo Szövetség és a Budapesti Regionális Judo Szövetség tagja 500 fővel! Tagjai vagyunk a Nemzeti Sport Szövetségnek a Magyar Speciális Olimpiai Szövetségnek és a Budapesti Szabadidősport Szövetségnek. Az egyesület központi épülete az Sasaki Óbuda Dojo Szabadidő Sportcentrum, melyet az egyesület 2009 év szeptember 01. óta Testületi döntés alapján 10 éves futamidővel bérel az Önkormányzattól.
Az egyesület minden korcsoportban versenyeztet. Az egyesület évente három – négy alkalommal külföldi versenyeken is részt vesz. (Svájc, Németország, Ausztria, Szerbia, Szlovákia, Lengyelország.) Az iskolai szünetekben (tavasz, nyár, ősz, tél) rendszeresen edzőtáborokat rendezünk mely lehetőséget ad versenyzőinknek a további fejlődésre. A tanítást óvodás kortól öregkorig folytatjuk. Aktívan részt veszünk az Önkormányzat társadalmi szervezeteiben és a Sport Közalapítvány munkájában. Versenyeztetünk az MSOSZ versenyrendszerében.
A kerületi II. Rákóczi általános iskolában szerződés alapján judo alapú testnevelést tartunk. A kerületi Diák Olimpián 210 versenyző vett részt. Egyesületi rendezvények szervezése, lebonyolítása évi több alkalommal (Farsang, Óbuda napja, Óbudai Piknik, Karácsony, Dojo Party, stb.) A Buszos Beszállítást a helyi Önkormányzat Ifjúsági és Sport Bizottsága és az Oktatási Bizottság is elfogadta és támogatásra érdemesnek tartja!
Az Óbudai Judo Club céljai: A judo sportág népszerűsítése a kerületi fiatalok szabadidejének hasznos eltöltése. A sportág lehetőségeihez képest versenyek rendezése, aktív részvétel a versenysportban. Minden korcsoportban versenyeztetés. Az iskolai judo oktatás bevezetése a kerületi iskolákba. Az iskolai szünetekben táboroztatás, a fiatalok szabadidejének hasznos lekötése. Kapcsolatok kiépítése és ápolása a regionális és országos szövetséggel, kerületi sporthatósággal. Aktív részvétel a kerület sport életében. Szabadidős sportolási lehetőségek biztosítása a helyi lakosságnak. Versenyeztetés minden korcsoportban.
2010 évben megnyertük a TÁMOP3.2.11/10-1/KMR-2010-0010 Uniós pályázatot, mely a kerületi óvodákban és iskolákban és a budapesti régión kívüli helyszíneken a gyermekek személyiségének fejlesztését célozza a judo nevelő és oktató alapelemeivel. A projekt munkahelyteremtő tevékenysége a judo tanárok megjelenését tette lehetővé a kerület óvodáiban és iskoláiban. A várható egyesületi létszám ezer főre növekszik 2012 évben.
Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata segíti munkánkat. A Sasaki Óbuda Dojo Szabadidő Sportcentrumot 10 éves használatra kaptuk céljaink megvalósítására. Minden évben anyagi támogatást biztosít a működésünk és sportszakmai fejlődésünkhöz.
Az Óbudai Judo Club támogatói:
Főtámogatók: HM Sportértfelelős Államtitkársága , MOTControll Zrt., Magyar Judo Szövetség., Enersys Hungária Kft ,SOSZ., Honvédelmi Sportszövetség., Obuda-Békásmegyer Önkormányzata, . , Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Fenyőgyöngye Étterem, 

További támogatók: Bérgép Kft. . Forex Kft.  Hokky Nyomda.  Judoinnfo.hu. . Praktiker Bécsi úti áruház.,   ,  Rozmaring Kertvendéglő,  Speciális Olimpiai Szövetség, Tisztavíz Kft, Y2000 Kft. Zatik Faáruház.,  Dr. Wladár Sándor, Hammer Advesting Kft, Y2000 Kft, MATASZ.